ÖMER UMUR



1982 yılında Trabzon’un Of ilçesinin Yarlı köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyündeki Hasan Umur ilkokulu'nda, ortaokul ve lise eğitimini ise Ordu ilinde tamamladı. Üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü'nde 2002 yılında tamamladıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi aldı. Umur, Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalında başladığı Tezli Yüksek Lisans eğitimini 2016 yılında tamamlamıştır. Halen Anadolu Üniversitesi Sosyoloji 2. Sınıf öğrencisidir. Öğretmenliğe 2005 yılında Gaziantep Arif Nihat Asya Lisesi'nde başlayan Umur, sırasıyla Zonguldak ve Ordu ilindeki değişik okullarda görev yaptı. Umur, Ordu ili Gürgentepe ilçesindeki Şehit Ahmet Yaşar Anadolu Lisesi'nde Tarih öğretmeni olarak görev yapmaktadır.
Ömer Umur, genç yaşlardan beri çeşitli sivil toplum teşkilatlarında görev yapmaktadır. Halen Ordu Trabzonsporlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Ordu Anadolu Mayası Derneği Başkan Vekili, Trabzon Of Yarlı Köyü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Wushu ve Muaythai Hakemliği de yapan Umur, aynı zamanda 2013 yılından beri Gürgentepe Kaymakamlığı AR-GE ve Proje Sorumlusu görevini de yürütmektedir.
Devrek Gündem, Of Havadis ve Ordu Denge gazetelerinde başta Tarih alanında olmak üzere köşe yazıları yazan Umur, “Küçük Irmak” (2015) ve “Kozadaki Kelebek” (2016) kitaplarının editörlüğünü de yapmıştır. Umur, “2023 Yolunda Türk Dili ve Kültürü Şöleni 1-2” isimli iki projenin de Ordu ilinde proje koordinatörlüğünü yürütmüştür.
Ömer Umur’un, “Popüler Müziğin Gençliğin Hissiyatı Üzerine Tesiri” (Gökhan Demir ile birlikte) (1. Uluslararası Gençlik Kurultayı 2013-Eskişe-hir) adlı tebliği ve “Sözleşmeli Öğretmen Olmak” ile “Ücretli Öğretmen Ol-mak” isimli yayınlanmış iki makalesi bulunmaktadır.
Umur'un Alperen Kayra ile Ahmet Tuna adında iki oğlu bulunmaktadır.